15 jun 2010

Kwart Triatlon Hamme /13-6-2010

Een gevestigde waarde op de kalender is de kwart van Hamme, met op zaterdag de trio-triatlon en op zondag na de verkiezingen de individuele wedstrijd. Op zaterdag waren er twee teams van Interband aan de slag en s' anderendaags waren er een aantal LTC-ers van dienst. Jan De Maesschalck maakt van Hamme naar gewoonte een van zijn seizoenspieken en slaagde in zijn opzet. Dat Jan een meer dan behoorlijk zwemmer is (en dat met slechts één enkele zwemtraining per week!) en een kei is op de fiets is een bekend gegeven. De voorbije zomer maakte Jan een kwalijke val (voorvork van fiets afgebroken) met enkele ernstige letsels en hospitalisatie tot gevolg. Daar was in Hamme al helemaal niets meer van te merken. Enkel de wat mindere looptijd valt te noteren (mss toch wat minder met de krachten woekeren op de fiets ? Maar in een stayer-wedstrijd verloopt niet altijd alles zoals je wenst). Jan stuurde ons het volgende verslag :

Eerst bolletje rood maken en dan naar Hamme voor een kwart triatlon ( stayeren toegelaten)
De Lokerse Triatlon Club was goed vertegenwoordigd.
An Derweduwen, Meskens Walter, Van Osselaer Jan, Gielis Guy, De Wilde Tom en De Maesschalck Jan. Voor deze laatste was het weer stressen tot en met want voor hem was het weer de eerste van het seizoen. Hij had natuurlijk zijn podium te verdedigen.
Om 14u vertrokken de mannen en 5 minuten later de dames.
Jan kwam als 7de uit het water net  de kopgroep gemist. Het achtervolgen kon beginnen. Ondertussen kwamen Tom en Jan uit het water gevolgd door Walter, Guy en An die 5 minuten later was gestart. Goed weer om te fietsen, de wegen droog en bijna geen wind. Stayeren wil dus zeggen zorgen dat je in een goede groep moet vallen en fietsen maar. Jan DM reed het gat toe op de kopgroep maar het heeft wel wat energie gekost. Eens bij de kopgroep kwam hij tot de conclutie dat er niet meer gereden werd. Men was reeds met het lopen bezig. Rijden maar en hopen dat het dan een goede training is voor Butgenbach. De beste fietstijd daar kunnen we ook tevreden mee zijn. Jan VO had zaterdag ook gefietst voor de aflossing triatlon. En dat voel je na enkele km. Dat er bij de stayer wedstrijden vele profiteurs zitten zat bij Jan DM vrij hoog.
Na het fietsen begon het lopen 3 kleine ronden in plaats van 2 grote ronden. En ook een langer parcour.
Jan DM zal het geweten hebben op 400m van het einde werd hij voorbij gestoken door nog een veteraan. Weg eerste plaats maar wel een mooie 8ste plaats overall en een tweede plaats bij de veteranen. Ook Tom was blij met zijn optreden. Hij had zijn persoonlijke supporter mee namelijk de geblesseerde Rudy De Mul. Hij zag dat het goed was.
Jan VO en Guy kwamen zo goed als samen over de meet. Gevolgd door Walter en dan An .
Zo stonden Jan DM op het podium. Ook An had een podium maar spijtig genoeg werden de vrouwen niet naar voor geroepen. Maar An ging wel met een beker en een fles Chimay naar huis.
Zo triatlon Hamme geslaagd Op naar de volgende.
Voor een gedetailleerde uitslag verwijzen we naar de site van de VTDL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten