17 aug 2010

Kwart Triatlon Izegem - 15/8/2010

Naar aloude traditie werd op de feestdag van 15 augustus de kwart van Izegem betwist, een drafting toegelaten wedstrijd. An en Jan waren de LTC-ers van dienst en An stuurde het volgende verslag :

Op zondag 15 augustus werd in Izegem een kwarttriatlon georganiseerd. Als trouwe vaste klanten gingen Jan van Osselaer en ikzelf die richting uit.  
 
We zagen het niet goed zitten  omwille van de slechte weersomstandigheden ( koud en storm ). Maar eenmaal  de sportkledij aangetrokken te hebben,kwam de goesting langzamerhand
 
naar boven.
 
.De watertemperatuur bedroeg 21° C en  wat uiteraard betekende dat we  met aquapak mochten zwemmen .
 
Bij deze wedstrijd mogen de vrouwen 10 min vroeger starten dan de heren. Dat vind ik persoonlijk een goed begin.
 
Na 30 min was zowel voor Jan en als voor mezelf de zwemproef  gedaan en kon het fietsen beginnen .
 
Sterk opboxen tegen de krachtige wind was de boodschap. Als je fietsrondes rijdt  betekent dat je na tegenwind ook meewind hebt . En inderdaad  de laatste 7 km van een fietsronde was  
 
 wind in de rug . Daarbij behaalden we maximum gereden snelheden van 48 tot 51 km per uur ( alhoewel we in een zone van max 50 per uur  reden : de politie stond erbij en keek er naar hihihi ) .
 
Jan legde zijn 40 km af in 1.14 u en ikzelf in 1.17 u.
 
Ook tijdens het lopen was het mee - en tegenwind . Maar al bij al viel dit goed mee. De 10.5 km werden voor Jan afgeranseld in 56 min en door mezelf en in 54 min.
 
Als  we nu het totale rekensommetje maken was Jan binnen op 2.41 u en  ikzelf om 2.42 u.
 
en toch hebben we elkaar tijdens de wedstrijd niet gezien . Hoe zou dat komen zeg ?
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten