16 jul 2012

Triathlon van Vlaanderen

Met 3 ltc'ers waren we aan de start van de eerste 1/4 triatlhlon te Oudenaarde. Op sommige momenten viel de regen met bakken uit de hemel, en Jan en ik twijfelden of we gingen starten. Toch stonden we (Jan, Dominique en ik) om 14u. aan de zwemstart aan de donkse vijvers om een rondje te zwemmen van 1km. Dan op de fiets om de heuvels v/d Vlaamse Ardennen te bedwingen. Met de regen erbij waren de afdalingen gevaarlijk maar aan ieder moeilijk punt stond er een seingever en namen we geen risico's. Wel een heel mooi maar lastig parcours van 45km. Het lopen liet ik aan mij voorbij gaan wegens spierscheurtje i/d kuit. 2 ronden van 5 km moesten er gelopen worden rond de markt van Oudenaarde. Ondanks het slechte weer waren er toch veel toeschouwers komen opdagen om Bart Aernauts de eerste triatlon van Vlaanderen te zien winnen! De tijden van onze atleten,

Dominique
zwem  21.36m
fiets   1.36.27u.
loop    43.33m.

Jan
zwem   20.49m.
fiets   1.42.28u.
loop     49.28m.

Marc
zwem   16.24m.
fiets    1.35.39u.


Den halven van Damme


In West-Vlaanderen  stond nog geen ½ triatlon op de wedstijdkalender . De Damse Triatlon club durfden het aan om hun eerste wedstrijd te organiseren . Ze waren er terecht fier op ( buiten een aantal kinderziekten gedetecteerd door  externe jury) .Ze verkondigden meteen volgend jaar het heft opnieuw in handen te nemen.
Reeds om 9.00 u. werd er gestart in verschillende waves. 
De temperatuur van het water van de Damse Vaart was behoorlijk .Maar 2 km in één rechte lijn te  zwemmen, lijkt oneindig . 
De 92 km fietsen langsheen  de prachtige natuur in de omgeving van Damme viel voor mij tegen . 
Enorme tegenwind blaasde me bijna van mijn fiets . Vele mannen stoken me voorbij en ik stond precies stil . ik had veel zin om de handdoek in de ring te gooien . Maar met de gedachte : ik kom er wel ...deed ik verder . 




Sommigen onder ons ( Jef en Jan ) hadden een enorme pletsbui gehad , en ik die hetzelfde parcours aflegde, bleef droog.
 Dat is dan het voordeel van iets trager ( of sneller) te fietsen . ’ t is te zien hoe je het bekijkt hé .
Het lopen waren 2 ronden van 10 km . En wat gok je : langsheen de Damse Vaart .
Zowel voor Jef, Jan  en mezelf lukten dit vrij goed.
Ja, we vonden het zelfs aangenaam .De zon priemden door de wolken en gaven ons wat warmte. Dat was goed meegenomen .
En ... De Sam Gydé had ook meegedaan . Van een globtrotteur  verwacht je niet meteen dat hij in het Belgenland vertoeft . Hij behaalde knap een 8 ste plaats in het algemeen klassement .
Ook te vermelden waard is de puike prestatie van Jef . Hij eindigde op een behoorlijke 50 ste plaats ( van de 350 deelnemers ).
 Uw verslaggeefster
An Derweduwen 
De tijden vind je hieronder.

Zwem 
Fiets 
Loop
Eind
Sam 
35 min
2u.20
1u.10
4u.08
Jef 
33 min
2u.36
1u.18
4u.31
Jan 
41 min
2u.51
1u.34
5u.17
An 
40 min
3u.17
1u.36
5u.36

9 jul 2012

Dieter Van Dooren gaat naar Hawaii!!!

Op de I.M van Frankfurt heeft onze LTC'er Dieter eindelijk een ticket beet voor Hawaii. Na pech op de vorige editie's was het deze keer raak. De dag begon droog toen ze in het water gingen en er werd stevig gezwommen met als eerste ook een age grouper Bart Colpaert die de pro's een poepje liet ruiken. Frankfurt staat bekent om een snel fietsparcour,maar toen gingen de hemelsluizen open met fikse regen en met enkele valpartijen tot gevolg. De marathon met lange rechte stukken en veel supporters langs de kant is soms echt kicken. Dieter had een superdag met sterke tijden, Zwemmen.1.02.13u. Bike.4.56.36u. Run.3.16.20u. Totaal 9.21.28u.!!! 13de age grouper en 64plaats overal. Een dikke proficiat en eventjes rusten nu om een goeie prestatie neer te zetten in Hawaii.