9 okt 2011

Sam in Kona

Provisoir race-day verslagje

October 9, 2011 by Sam

VoilĂ , mijn 8ste ironman wedstrijd zit erop. ‘t Is tot nog toe ook mijn beste geweest ;-)
Na een heel relaxte taperweek stond ik deze morgen met 1800 andere atleten voor de tweede keer aan de start van de prachtige evenement.

‘t Zwemmen was een echt gevecht. Ik heb het rustig aan gedaan want in deze discipline kan ik toch geen verschil maken. Take it easy was de boodschap.
Tijdens ‘t fietsen zat ik direct in een goed ritme. Mijn pacing was ok en na 4u38 zaten de 180km erop. Tijdens ‘t zwemmen was ik mijn Garmin uurwerk verloren (ik heb er toch 2 maand genot van gehad :-( ) dus ‘t lopen moest puur op gevoel gebeuren: geen hartslag of snelheidsgegevens… Dat viel uiteindelijk wel mee want na 2u56 zat ook het lopen erop. Met een tijd van 8u50, AG-winst en 2de AGer overall (voor zover je de eerste AGer overall een agegrouper kan noemen uiteraard maar er zijn wel meer pro-atleten in dit bedje ziek…) ben ik uiteraard super tevreden.
Ik had ook het ‘geluk’ om direct na de wedstrijd naar de dopingcontrole te mogen gaan. Dat was wel plezant om daar tussen al die pro-atleten te zitten. Wel een zeer formele en lange procedure (heeft meer dan een uur geduurd)! In elk geval zeer positief dat ook de AG atleten worden gecontroleerd. Dat zou wel eens wat meer mogen gebeuren ;-)
Soit, een uitgebreid verslag met wat beeldje volgt later. Eerst wat rusten en nagenieten!

PROFS IN HAWAII??? SAM 29 PL.

Ons LTC lid Sam Gydé werd 29 algemeen 1ste age group in een tijd van 8h.50m.8s. en werd zo de eerste belg als amateur voor de belgische profs. Een dikke proficiat van alle LTC leden!

Sam in Kona

Kona pre-race

Nog 2 dagen en het is eindelijk zo ver… Het bloggen is wat geminderd de race-focus neemt toe! Ik heb racenummer 1337. Alles is vanaf zaterdagavond 19u CET te volgen via ironman.com
Ondertussen blijven we super relaxed en doen we plezante dingen samen met de Rudy-project mascotte!

5 okt 2011

Sam in Kona

Kona dag 12 & 13 (2 & 3/10)

October 4, 2011 by Sam

Wij hadden het de laatste tijd zodanig naar ons zin dat we zondag rats vergeten waren dat we van woonst moesten veranderen… Een spoed checkout en verhuis waren dus ons deel. Nu zitten we hoger en zijn we verlost van de ironman drukte die nu toch wel serieuze proporties begint aan te nemen rond Alii drive.

Ondertussen is ook het trainingsvolume drastisch teruggeschroefd en leven we rustig toe naar de wedstrijd. Er is ook een nieuwe sponsor bijgekomen: Rudy Project. Zij hebben ons voorzien van een prachtige tijdrithelm en bijpassende bril, wat voor mij een zeer welkome verrassing is aangezien mijn Spiuk Kronos er de brui aan heeft gegeven vlak voor mijn vertrek.

Het is echt een vakantie vol onverwachte gebeurtenissen en leuke ontmoetingen aan ‘t worden. Het zal even wennen worden om terug te keren naar de realiteit buiten Hawaii… De vrees dat het ‘speciale’ er tijdens mijn tweede aanwezigheid niet meer zou zijn is ongegrond en ik hoop nu al dat ik hier volgend jaar terugsta!

Na de oceaan zwem deze morgen had ik een gesprek met een 80-jarige man die dit jaar aan zijn 24ste deelname toe is en er nog steeds van geniet. Er is dus hoop voor de toekomst!

Ik hoop dat het snel zaterdag is want ik heb er zin in!

3 okt 2011

Sam in Kona

Kona dag 11 (1/10)

October 2, 2011 by Sam

Vandaag stonden de laatste lange trainingen op ‘t programma. De dag begon zoals meestal met een klein uurtje loszwemmen in de oceaan. We werden al snel getrakteerd op een fantastisch onderwaterschouwspel: een bait-ball (zie foto). Honderdduizenden kleine vissen die tesamen worden gehouden door een aantal grote roofvissen. De locals zeiden dat ze in jaren zo geen reusachtige bait-ball hadden gezien!

Na de obligate stop in de Lava Java en carboloading middels een cinnamon-bun en een frappuccino moest er gelopen worden. Loop nummer 1 was 26km lang waarvan 14 aan 15km/u verspreid over 3 blokjes. Ik deed de loop aan energy lab omdat het daar zeer rustig is verkeersgewijs.

‘s Avonds stond dan loop nummer 2 op het programma en dat was slechts een half uurtje vlot doorlopen. Het lopen voelt goed, het zwemmen voelt goed en het fietsen ook. Hopelijk blijft dat zo tot zaterdag!

Tijdens het lopen heb ik met Laura een manier uitgetest om lastige supporters / concurrerende atleten uit te schakelen. Ziehier het resultaat:

2 okt 2011

Sam in Kona

Kona dag 10 (30/9)

October 1, 2011 by Sam

Nog een week en het is zover! Vandaag heb ik voor de laatste keer stevig gefietst na ‘s morgens een kort zwemmetje in ‘t zwembad te hebben gedaan. Morgen nog eens goed gas geven tijdens de laatste lange looptraining en vanaf dan is het rustig taperen naar de wedstrijd toe. Ik ben benieuwd!

Sam in Kona

Kona dag 9 (29/9)

September 30, 2011 by Sam

Het is laat dus niet teveel tekst vandaag ;-) Gisteren is Laura gearriveerd, de sympathieke dame waarmee ik op het podium stond in Florida. Vandaag hebben we haar wegwijs gemaakt in Kona. Een gezellig zwemmetje in de oceaan, een loop in de buurt van Energy lab en losfietsen langs Queen K brachten haar helemaal in de stemming. De avond werd afgesloten met ahi-tuna wat stilaan mijn specialiteit aan ‘t worden is ;-) Ik denk dat Carlo er geen spijt van heeft dat hij hier met mij moet optrekken ;-) Morgen staat er weer wat zwaarder werk op het programma.