26 jul 2010

Hageland Power Triatlon/70.3 Iron Man Antwerp

Vorig weekend zette Jan De Maesschalck nog maar eens een prachtprestatie neer, dit maal te Aarschot waar over de 1/3de afstand de Hageland Power Triatlon plaatsvond. Jan eindigde als 2de H40 na de Nederlander Carlo Van den Bergh en 18de overall. Nu wacht hem nog een klein fietstochtje naar Oostenrijk (in 4 dagen, vrouwtje komt na met de auto, ja waarom makkelijk als het moeilijk ook gaat hé Jan) en dan op naar Knokke.

Het is het jaar van de debuten in onze klub, na de eerste halve van Jan (Butgenbach), de eerste volledige van Marc Stremus nu ook de eerste halve van Arne Verstraeten. Tom De Wilde maakt trouwens volgende week zijn debuut op de Iron Man afstand te Regensburg. Arne, die vooral in de loopsport actief is en al meerdere marathons op zijn palmares heeft, werd in Antwerpen vergezeld door de Guy die finishte in 5u44' met een klein uurtje verschil voorafgegaan door Arne (4u50'49''). Hier zij verslag :

Het zwemmen ging heel vlot, ondanks de beperkte training kostte het me net geen 30 minuten om de plas te ronden. Die eerste wissel heb ik echt op het gemakske gedaan, gedag zeggen teg...en de supporters, wat eten en drinken, mijn kousen loopschoenen aan, zien dat we niets vergaten. Bij het fietsen ben ik er meteen ingevlogen, met snelheden die bijna constant rond de 36-37 km/u lagen. Ik dacht dat het aan de meewind lag, maar ook bij tegenwind kon ik het tempo hoog houden. Ik deed er een half uur minder lang over dan gepland: 2u40. Probleem was wel dat er in de 2e helft vaak groepen fietsers voorbijvlogen, die dicht in elkaars wiel hingen, de valsaards. Verschillende onder hen werden wel bestraft met extra loopkilometers door de referees op de motor en langs de kant, die toch talrijk aanwezig waren en goed werk deden. Het lopen viel zwaar, niet alleen in het begin, maar de hele afstand. Net alsof je aan de laatste 5km van de marathon begint ! Ik besloot een constant en rustig tempo te lopen en onderweg voldoende water en sportdrank te drinken. Gelukkig leek de rest zo goed als stil te staan, ik heb voortdurend kunnen inhalen en ben daar zeker nog 200 plaatsen opgeschoven. De laatste km nog een stevige eindspurt en raar maar waar nog steeds vol energie op de streep. Ik voel me vandaag ook helemaal niet moe. Het voelt echt zwaarder aan als een marathon, maar de recuperatie verloopt duidelijk beter

14 jul 2010

Iron Man Frankfurt - 4/07/2010

Marc Stremus en dan toch Jo Van Extergem aan de start te Frankfurt. Jo met heel wat twijfels, de blessure was nochtans genezen, maar door de verstoorde voorbereiding was het vertrouwen niet helemaal OK. Ook Marc had te kampen gehad met een kuitblessure, waardoor hij zijn twee langste duurlopen niet had kunnen afwerken  met als langste looptraining 25 km.
Jo staakte jammer genoeg de strijd tijdens de fietsproef, Marc daarentegen deed het meer  dan voortreffelijk in zijn debuut op de volledige afstand. Hij stuurde ons het volgende verslag :
 
Vertrokken op donderdag samen met Jo richting Frankfurt om mij 1ste I.M te doen. Doel was onder de 12h te blijven om zo mijn weddenschappen te innen van mijn vrienden. Het was warm,heel warm de dagen voor de wedstrijd 35 a' 40gr. maar op zondag was het bewolkt en ging het maar 32gr worden!!
De wedstrijd zelf, GEEN wetsuit,water te warm. Ging voor mij goed,tempo kunnen aanhouden en had een tijd voorzien dat ik op 1h30m. op mijn fiets zou zitten.
Tijd zwemmen= 1h17m3s + wissel (trage) 8m.38s. Het fietsen ging beter dan ik had verwacht, een goed tempo kunnen aanhouden in een prachtig,glooiend en soms wel een nijdig klimmetje maar omhoog gestuwd door een haag van mensen(ronde van Frankrijk toestanden). zot zijn die duitsers. Er was een aanloopronde van 12km en 2 lussen van 86 km. Vooropgestelde tijd was 6h op de 185km, tijd fietsen = 5h35m54s. wissel 4m49s. Het lopen was een andere zaak, en de zon was ook van de partij !! De overgang ging vlot, geen spieren die tegenwrongen en zo begon de marathon. Bij de aanvang van de eerste ronde zag ik mijn schare supporters die met spandoeken en de belgische driekleur stonden te zwaaien en zag ik Jo staan die na de 1ste fietsronde opgegeven had.Eerste 25 km en 4x een brug over gingen behoorlijk goed om daarna toch wat terugval te krijgen, en de laatste 17km en 4x terug een brug over te lopen(lees wandelen) naar de aankomst in de mooie oude binnenstad van Frankfurt over de finish te lopen. Vooropgestelde tijd lopen 4h30m. tijd marathon 4h28m43s. Eindtijd 11h35m28s. Tijdens het lopen dacht ik nooit meer maar ben nu al aant kijken om volgend jaar weer enen te doen. Dank aan mijn supporters die mij steunden tijdens het lopen en mijn vrouwtje die mij niet veel thuis had in de aanloop naar Frankfurt.

1 jul 2010

weekend 26-27 juni

De LTC-ers zaten her en der verspreid over ons landje en zels in Nice, waar Iron Man France plaatsvond. Sam was in Nice om te trainen, voor Dieter van Dooren was het menens. Hij deed het overigens bijzonder goed in deze slopende wedstrijd met een pittig maar prachtig fietsparcours en tijdens de afsluitende marathon op de Promenade des Anglais brand de zon ongenadig. Te oordelen aan de ellenlange lijst "DNF" moet het wel een zéér lastige editie geweest zijn. Dieter finishte op de 72ste plaats in 9:58:23. Chapeau ! Zwemtijd : 1:05:17/fietstijd : 5:21 (tijden exl. wissels)/lopen 3:23.
Voorzitter Jan koos voor de halve van Neerpelt. Was het de week daarvoor nog bibberen te Butgenbach, dit weekend had de zomer  volop zijn intrede gemaakt. Zodanig zelfs dat sommigen tijdens het loopgedeelte even het kanaal indoken ter verfrissing ! Ook hier vele opgaves, maar Jan kraakt nooit en heb ik eigenlijk nog nooit "uitgewoond" over de finishlijn zien komen.
Walter Meskens hield het dichter bij huis, want in zijn eigen Waasmunster werd de 2de editie van de 10 mijl loopwedstrijd alweer een gigantisch succes. Een wondermooi maar zeer lastig parcours met zelfs enkele mulle zandstroken trok ook dit jaar zo'n 500 deelnemers aan.
De Stef trok naar het Meetjesland voor de derde editie van de Kwarttriatlon van Eeklo. Stayeren toegelaten en zwemmen zo'n goeie 1000m aldaar. Zijn verhaal :
Het water was nog niet warm genoeg om zonder wetsuit te zwemmen, maar de tropische temperaturen en het feit dat er niet mocht ingezwommen worden, maakten de minuten voor de start ondraaglijk. De start is vrij smal, dus wat kloppen en slaan, maar toch snel uit het pak geraakt en dan relaxed gefinished in 14'48 (18de plaats). Traag gewisseld, zoals gewoonlijk, en dan als een stroomtrein naar voren beginnen fietsen. Op een bepaald ogenblik lag ik in 3de of  4de positie maar er zaten wel wat slepers in mijn wiel en dan heb ik me maar laten afzakken. Uiteindelijk toch 3de fietstijd. Over het lopen kunnen we kort zijn: 41:02 (21ste tijd), maar het was dan ook heerlijk heet in de industriezone. Een paar plaatsen moeten prijsgeven, maar toch als 10de gefinished en 1ste veteraan ! De bloemen waren voor mijn vrouw de rest heb ik gehouden. Na de wat tegenvallende prestatie in Butgenbach toch een mooie afsluiter van een voor mij slopende maand.