23 jul 2009

"Hageland Power Triathlon" - 19 juli 2009




De " Hageland Power Triathlon" is een van de mooiste wedstrijden op de Vlaamse kalender. De 1/3 afstand (2-60-15) is niet zo gebruikelijk maar nodigt ook die atleten uit die een halve nog wat zwaar vinden en toch eens willen proeven van iets meer dan een kwart-triatlon. Al is het heuvelachtig parcours in en rond Aarschot niet te onderschatten! Een strakke wind en tijdens het fietsgedeelte nog een fikse regenbui maakten deze edetie wel bijzonder zwaar en werd er vroeger wel eens een loopje werd genomen met de "niet-stayer regels", dit keer werd het deelnemersveld duchtig uit elkaar geranseld. Het geeft aan de overwinning van coming man Tim Brydenbach (zoon van de onlangs overleden atletieklegende Fons) nog meer glans, bovendien liet hij niemand minder dan Gerrit Schellens achter zich.
Enige LTC-man aan de start was Jan D. die op dit heuvelachtig en technisch fietsparcours wel zijn gading vind. Maar het was echter Jan's dagje niet. Een loom gevoel en maagproblemen maakten er voor hem eerder een calvarietocht van en meer op karakter dan op kunnen pakte hij toch nog de eerste plaats bij de H50. Tijdens de zwemproef, die te oordelen aan de tijden eerder 2500m dan de aangekondigde 2050m bedroeg, kon Jan een voorsprong uitbouwen van 7'23"op zijn naaste concurrent Romain Ossieur, aan de finish bleef daar nog 44" van over. In het totaalklassement eindigde hij 71ste op ruim 200 starters.

16 jul 2009

Open-water zwemtraining


Omdat zwemmen in open water toch nog nét iets anders is dan het eentonige baantjestrekken in 28°c warm en helder gechloreerd zwembadwater wordt er wekelijks 1 à 2 maal (woens- en vrijdagavond) in de "Zeilput Del Mare" een open-waterzwemtraining gehouden. Woensdag ll was bijna het ganse team aanwezig. Hèt moment dus om eens een groepsfoto te nemen, na te kaarten over Jo's belevenissen in Klagenfurt en enkele zakelijke regelingen te treffen (barbeque...). Dit alles tussen pot en pint, want een triatleet heeft ook wel eens nood aan wat ontspanning hé.
Ons team : vlnr : Jan Van Osselaer, Walter Meskens, Guy Gielis, Walter Mortelmans, Jo Robrouck/zittend : Filip Siau, Jan D'Hooge, An Derweduwen.
Niet op de foto : Peter Van Hauwermeiren, Marc Stremus

Triatlon Kortrijk /O.D. drafting - 12 juli 2009


Naar jaarlijkse gewoonte had het weekend van onze Vlaamse Feestdag de "Du- en Triatlonhappening" plaats aan het Sportcentrum De Lange Munte te Kortrijk. Op zaterdag had het BK duatlon plaats en op zondag waren zo'n 200 triatleten aan de beurt voor een competitieve (kwart) drafting race. Voorzitter Jan van Osselaer gaf het goede voorbeeld en was als enige LTC-er afgezakt naar Kortrijk. Op het heuvelachtig en winderig fietsparcours was goed doseren de boodschap en dat deed Jan voortreffelijk, zodat hij tijdens de 11 km lange loopproef die eveneens op geaccidenteerd terrein plaatsvond nog 11 plaatsjes kon opschuiven. Na 28'51" zwemmen, 1u25'55" fietsen en 57'35" lopen kwam hij als 121ste (8ste H50) in 2:52:21 over de streep.

13 jul 2009

Zwemloop Sluis - 11 juli 2009


Om de Vlaamse Feestdag te vieren trok Jan D. naar het gezellige Nederlandse stadje Sluis om er deel te nemen aan een zwemloop, die ingericht werd door Triatlonvereniging 't Zwin uit Knokke.
"Omdat de afstanden nogal aan de korte kant waren, nml 750m zwemmen en 7.5 km lopen, deed ik de verplaatsing Lokeren-Sluis per fiets (66km), tenslotte was deze wedstrijd opgevat als een intensieve training. Net voor het binnenrijden van Sluis werd ik getrakteerd op een hevige stortbui en dat bezorgde me wel wat stramme benen. Om 17u werden de dames op gang geschoten en 10' later was het onze beurt, in totaal 230 deelnemers. Na het zwemmen lag ik in 11de positie. Het loopparcours bestond uit 3 rondjes waarbij men telkens een steile trap moest oplopen, wel een mooi parcours. Na 31'35" lopen bereikte ik als 26ste de finish in 44'56". Een leuke wedstrijd!"

"Iron Man Austria" - Klagenfurt - 5 juli 2009


Jo Roobrouck die reeds 2 maal deelnam aan de "Iron Man World Championchips" te Hawaï, ofte 's werelds meest prestigiuese triatlon over de volledige afstand kon in Klagenfurt voor de 3de keer op rij een "slot" bemachtigen voor deze exotische bestemming.
Jo : "Omdat ik niet zo'n goed zwemmer ben raakte ik wat ingesloten midden in het grote pak en verliet het water na 1:12:47 in 7de positie van mijn age-group (55-59 jaar). Maar na een sterk fietsnummer van 183 km (5:07:38) in de brandende zon lag ik reeds op kop met 11' voorsprong op mijn dichtste achtervolger. Ik had echter veel last van de hitte en tijdens de marathon heb ik echt veel afgezien. Normaal doe ik daar minder dan 3h40' over maar nu had ik 3h50' nodig om de 42 km af te leggen. Ondanks dit, heb ik mijn voorsprong nog kunnen uitbouwen tot 25'. Ik was dan ook dolgelukkig toen ik de finishlijn na 10:19:50 overschreed. De halve triatlon van Eupen laat ik nu even aan mij voorbijgaan en werk rustig toe naar de 70.3 Iron Man van Monaco in september, om dan tenslotte het seizoen te beëindigen in Hawaï."
Succes Jo !

12 jul 2009

Halve Triatlon Brasschaat - 28 juni 2009




De "Halve van Brasschaat" is uitgegroeid tot een klassieker in Europa. Jammer genoeg zou deze wedstrijd van de kalender verdwijnen, of toch vervangen worden door een kortere afstand. Voor An, Guy en Jan v. O. redenen genoeg dus op op post te zijn op deze zonovergoten dag om nog voor één keer van de unieke sfeer te genieten van een triatlon waar ze nog maar weinig edeties van hebben gemist. An (5:14:26) en Jan (5:18:55) bleven ook nu niet ver uit elkaars buurt, Guy kwam even achterop met 5:51:28.

11 jul 2009

Kwart triatlon Brugge - 20 juni 2009


"Brughe die Scone" was op deze toch wat killige zaterdagavond gastvrouw voor deze tot mega-evenement uitgegroeide non-drafting kwart triatlon. Met meer dan 1000 individuele deelnemers en ruim 250 trio's is deze triatlon de grootste wedstrijd in ons landje. Zwemmen in de Brugse Reien, fietsen langs het kanaal en door de polders van het Brugs hinterland en lopen door de Brugse binnenstad met aankomst op de Grote Markt, zijn de ingrediënten. Er wordt gestart in afzonderlijke waves met 7' interval, maar jammer genoeg was de wave-indeling zodanig dat de verschillende leeftijdscategorieën niet in dezelfde startgroep zaten en je na de aankomst niet wist wat je ranking was in je categorie. Jan D. was de enige LTC-er op de afpraak en was bijzonder tevreden met zijn onverwachte 2de plaats bij de H50.

Watermolentriatlon Hamme - 14 juni 2009


Konden de trio's op zaterdag nog genieten van aangename temperaturen en een mild zonnetje, op zondag viel de regen met bakken uit de lucht, tijdens deze 25ste editie van de Hamse "Watermolentriatlon". Jo, in volle voorbereiding voor Ironman Klagenfurt, kwam ter afwisseling van de vele duurtrainingen de benen een korte snelheidsprikkel geven. An en Jan v. O. die de dag ervoor nog deelnamen aan de trio-wedstrijd waren alweer van de partij. Alweer stonden er 2 LTC-atleten op het podium : Jo werd 2de bij deH50 en An mocht opnieuw bloemen in ontvangst nemen als 3de dame 40+, waar voormalig Europees Kampioene Lieve Paulus aan de winst was.

10 jul 2009

Hamme Trio-triatlon - 13 juni 2009


Met een weekje vetraging vanwege verkiezingen ging het triatlonweekend te Hamme door met het gekende recept : op zaterdag de trio-triatlon en de zondag de individuele wedstrijd, beiden over de kwart-afstand. Maar liefts 4 trio's waren present onder LTC-vlag : Ali, Jan en Arne vormden de Interband1 ploeg, Tim, Jonathan en Thomas traden aan voor Interband2. LTC-ers An, Filip en Walter en Jordy,Walter en Guy vormden resp. de LTC-Interband3 en 4 teams.

5 jul 2009

17 mei 2009 - 1/2 triatlon LEUVEN



4 leden van onze club waren present op de 1/2 triatlon van Leuven. Meteen 2 podiumplaatsen, wie doet beter ? Jan D. behaalde de 2de plaats bij de H50 terwijl An 1ste werd bij de D40.
Jo, kreeg net als enkele andere atleten die kozen voor een vol achterwiel, een lekke band op de toch wel hobbelige Leuvense wegen en verloor daarbij heel wat tijd. Ook Jan v.O. liet zich niet afschrikken door de koude temperatuur van het water, winderig fietsparcours en een met kasseien bezaaid loopparcours door de Leuvense binnenstad.

Uitslag:
Jan D. : 4:34:15 90ste (1H50)
Jo : 4:54:43 174ste (7de H50)
Jan v.O. : 5:25:0 252ste (15d' H50)
An : 5:33:58 8ste Dame (1ste D40)